Tuotanto

Sisäisen ja ulkoisen ilmaston muutoksia

Runokokoelma Puolitoista celsiusta luotaa sisäisen ja ulkoisen ilmaston muutoksia. Niiden vääjäämättömyys todentuu sillä hiuksenhienolla rajalla, jossa hetkellinen kokemus hipaisee ajattomuutta. Teoksen monitahoinen tematiikka saa ilmaisunsa kirkkaan yksinkertaisessa kielessä.

Puolitoista celsiusta
Runoja
ISBN 9789529470334
Julkaistu Scribe 2023
Sivumäärä 80
Saatavilla jälleenmyyjiltä
Tilattavissa hintaan 11 euroa

Pikkukaupunki satiirisessa kokokuvassa

Ilman sitoumuksia kertoo pikkukaupungin ihmisistä ja kielletystä suhteesta hyväntahtoisen satiirin tyylilajissa. Vetävä ja monitasoinen romaani sisältää herkullisia tyyppejä ja elämänmenosta kumpuavaa salaviisautta. Silmäniskuja niille jotka tunnistavat.

Ilman sitoumuksia
Romaani
ISBN 9789522798183
Julkaistu Bazar 2020
Sivumäärä 360
Sidosasu sidottu
Tilattavissa hintaan 11 euroa

Vietnamin sodan jättämät jäljet

Meren ja joen kainalossa, Vietnamin vihreiden rinteiden alla on kylä. Siellä kasvaa riisi ja elävät ikiaikaiset tarinat. Siellä asuu Lien. Kun sota syttyy, hän vie poikansa turvaan, kohti pohjoista buddhalaiseen temppeliin. Dung kasvaa lapsesta mieheksi, tulee rauha, mutta äiti ja poika eivät tapaa. Amerikkalainen sotamies Carver palaa kotiin. Hänen sotansa ei pääty, se kulkee hänen mukanaan.

Vietnamin sodassa kuoli 58 000 amerikkalaista sotilasta ja nelisen miljoonaa vietnamilaista. Vihreän lohikäärmeen kylä näyttää, millaiset jäljet sota jättää eloonjääneisiin.

Vihreän lohikäärmeen kylä
Romaani
ISBN 9789510400173
Julkaistu WSOY 2013
Sivumäärä 221
Sidosasu sidottu
Tilattavissa hintaan 11 euroa

Syvältä leikkaavia monologinovelleja

Toivomuspuu koostuu monologeista, jotka lähtevät inhimillisestä kosketuksesta ja tihentyvät syvältä leikkaaviksi dramaattisiksi kertomuksiksi. Herkkävireinen kerronta puhuu suoraan henkilöiden äänillä ja paljastaa heidän sisimmät liikahduksensa. Jokaiselle heistä tapahtuu juuri jotain poikkeuksellisen painokasta, ja kuitenkin sielussa tuntuu vahva veto jonnekin toisaalle, ehkä aidompaan olemiseen.

Toivomuspuu
Novelleja
ISBN 9789512079865
Julkaistu Gummerus 2009
Sivumäärä 192
Sidosasu sidottu
Tilattavissa hintaan 11 euroa

Käsi lepää paperin iholla

Säkeitä siitä mikä ei pysynyt ehjänä. Särkyminen luotaa sisäistä maisemaa ääripisteiden kautta: murtumista ja rauhaa, tyhjyyttä ja rakkautta. Ilmaisullisesti kirkkaiden runojen taustalla kuuluu itämainen filosofia, mutta aiheet ovat jokapäiväisiä. Mielen maisemaksi avautuu talvinen kuusikko tai tyyni järvenranta. Särkymisen jälkeen ihminen tavoittelee mielenrauhaa ja ihmettelee, onko se näillä riveillä mahdollista.

Särkyminen
Runoja
ISBN 9789512075386
Julkaistu Gummerus 2007
Sivumäärä 85
Sidosasu sidottu

Mies kasvotuksin menneisyytensä kanssa

Jumalan pimeys kertoo menestyneestä toimittajasta, joka matkustaa luostariin tarkoituksenaan kirjoittaa kirja terrorismista ja globalisaatiosta. Yllättävät ja selittämättömät tapahtumat tempaavat mukaansa ja sysäävät hänet äärimmäiselle reunalle.

Kirja kertoo myös rakkaudesta ja rakastamisen mahdottomuudesta, himosta ja rukouksesta, hurmiosta ja pelosta. Kaiken aikaa tehdään matkaa syvemmälle pimeyteen, jotta löytyisi armo, joka sinne kätkeytyy.

Jumalan pimeys
Romaani
ISBN 9789512069446
Julkaistu Gummerus 2005
Sivumäärä 188
Sidosasu sidottu

Kohtaamisen runoja

Runot täynnä raivokasta kaipausta, kipeää haavetta, heittäytymistä hetkien varaan. Näiden säkeiden kiihkeä syke jää ruumiiseen ja mieleen. Kun hengitys tasaantuu, siinä on ihminen, mieli avoinna.

Yö kuuntelee meitä -kokoelman rakkausrunoissa puhkeaa kuuluville rohkea ääni. Aistillinen rakkaus antaa täyteläisen onnen mutta myös havahduttaa tajuamaan olemassaolon haurauden. Etsivät sanat löytävät ilon, myötätunnon, sisäisen voiman.

Yö kuuntelee meitä
Runoja
ISBN 9512062135
Julkaistu Gummerus 2003
Sivumäärä 85
Sidosasu nidottu

Euroopan hullu vuosi

Jiipee Jalomaa, sanomalehti Päivän Lehden toimittaja, huomaa yhtenä päivänä olevansa tapahtumien keskipisteessä. On Euroopan hullu vuosi 1989. Ja hulluutta näyttää riittävän yllin kyllin joka maanosaan. Yksityiselämässä Jiipeen arvot joutuvat puntariin. Hän haluaa lopettaa kevytmieliset seikkailut ja vakiintua, mikä vie hänet toisenlaisiin yllättäviin seikkailuihin.

Lehtimies on irvailevan hauska satiiri ja rehevä inhimillinen komedia niistä kuukausista, joiden jälkeen historian lehti kääntyi.

Lehtimies
Romaani
ISBN 9512057891
Julkaistu Gummerus 2000
Sivumäärä 256
Sidosasu sidottu

Vuosituhannen päätössanat

Ovatko ne tässä? Vuosituhannen päätössanat. Sanat parasta ennen ja jälkeen 01.01.00. Sanat jotta maailmanpyörän kiepahtaessa olisimme enemmän elävien kirjoissa.

Runous astuu esiin, ovesta, pienen pojan hahmossa,
sillä on otsatukka ja henkselit, ja kirkkaat, lapselliset silmät.

1999: runous
Runoja
ISBN 9512055899
Julkaistu Gummerus 1999
Sivumäärä 92
Sidosasu nidottu

Romaani kaksoisolennon klassisesta aiheesta

Outo tapahtumasarja tempaa helsinkiläisen yliopistomiehen mukaansa. Vakaan elämän pohja putoaa, ja mies joutuu katsomaan itseään silmästä silmään. Hän tapaa tumman naisen eikä voi aavistaa, minkä salaisuuden tämä lopulta paljastaa.

Dark lady on tiheätunnelmainen psykologinen trilleri, syväluotaava draama ja rakkauskertomus. Mikä on unta ja mikä totta? mies joutuu kysymään itseltään.

Dark lady
Romaani
ISBN 9512053519
Julkaistu Gummerus 1998
Sivumäärä 128
Sidosasu sidottu

Hymyilevä yhdenpäivänromaani

Kesäpäivä kuin morsian. Juhannushäät sahtipitäjässä Hämeen ja Savon rajamailla. Siinäpä syytä kylliksi palata pitkästä aikaa kotimaisemiin, kun entinen heila ja paras koulukaveri menevät vihille. On tullut aika jättää hyvästit nuoruudelle ja katsoa toiveikkaasti tulevaan.

Näin alkaa hymyilevä kertomus ystävyyden juhlasta ja ihmisistä suviyössä. Siihen mahtuu laulua, tanssia ja iloista puhetta. Mutta jokin vetää tapahtumat sellaiseen pyörteeseen, että aamulla kysytään käräjille todistajia.

Yhdenpäivänromaani Häätanhu vinkkaa silmää monen kotoisan kertojan suuntaan. Toiveet, aikeet ja pyrkimykset eivät elämässä aina toteudu. Vasta teoistaan ihminen punnitaan, ja silloin ei enää ole tarvetta selityksiin.

Häätanhu
Romaani
ISBN 9512049937
Julkaistu Gummerus 1996
Sivumäärä 130
Sidosasu sidottu

Veikko Huovisen tuotannon kokonaisesitys

Veikko Huovinen on suosittu kertoja ja humoristi. Monet hänen menestysteoksistaan ovat muodostuneet leikillisen kirjallisuuden klassikoiksi: Havukka-ahon ajattelija, Hamsterit, Lampaansyöjät. Lisäksi hän on ehtinyt kirjoittaa satiireja, merkkimiesten elämäkertoja, metsäkuvauksia ja melkoisen läjän vikkeliä, ärhäköitä pikkujuttuja.

Huovisen tuotannon kokonaisesitys erittelee kerrontaa, toistuvia aiheita ja huumorin ominaislaatua sekä kirjailijanuran kehitysvaiheita.

Veikko Huovinen
Kertoja, veitikka, toisinajattelija
Monografia
ISBN 9517179901
Julkaistu SKS 1997
Sivumäärä 196
Sidosasu sidottu

Väitöskirja Tuomas Anhavan runotuotannosta

Tuomas Anhava (s. 1927) oli 1950-luvulla keskeinen modernistinen runoilija ja kirjallinen vaikuttaja. Hän toimi kriitikkona, kustantajana ja kääntäjänä ja löysi monia merkittäviä kirjailijoita. Poleemisilla kirjoituksillaan hän osallistui voimakkaasti ajan kirjalliseen vallankumoukseen.

Tero Liukkosen tiiviisti ja selkeästi kirjoitettu tutkimus keskittyy Anhavan runouteen ja selvittelee sen poetiikkaa, alluusioita ja maailmankuvaa. Laajeneviin synteeseihin etenevä tulkinta tuo näkyviin runon loputtomat ulottuvuudet.

Kuultu hiljaisuus
Tuomas Anhavan runoudesta
Väitöskirja
ISBN 9517177658
Julkaistu SKS 1993
Sivumäärä 274
Sidosasu nidottu
Saatavilla jälleenmyyjiltä